Specjały północnych Włoch
Sprawdź co skrywa przed tobą kuchnia północnych Włoch.
Specjały północnych Włoch Read More »
Sprawdź co skrywa przed tobą kuchnia północnych Włoch.
Specjały północnych Włoch Read More »
Najbardziej wyjątkowa szynka z regionu Friuli-Venezia Giulia we Włoszech.
Szynka San Danielle Read More »
Pomidory stanowią nieodłączny element włoskiej kuchni i kultury społecznej.
Tomatoes in Italy: Symbol of Culinary Heritage and Cultural Identity Read More »
Italia to kraj słynący nie tylko z wykwintnej kuchni, ale także wyjątkowego szacunku do jedzenia i zasad panujących przy stole. Na czym polega zatem kulinarna, włoska etykieta?
SAVOIR VIVRE, czyli jak poprawnie zachować się przy włoskim stole… Read More »
Stojąc przed sklepową półką z winami wielu z nas stoi przed trudnym wyborem. Jak zdecydować czy dana butelka będzie odpowiednia na dana okazję? Nas
Najpopularniejsze wina w regionie. Read More »
Jeśli chcecie się dowiedzieć o pięknie włoskiego krajobrazu oraz zastosowaniu go w tworzeniu makaronu kliknij tutaj!!
Krajobraz i jego wpływ na kuchnie włoską. Read More »
Pomidory stanowią nieodłączny element włoskiej kuchni i kultury społecznej.
Pomidory we Włoszech: Symbol Kulinarnego Dziedzictwa i Kulturowej Tożsamości Read More »
Bedziemy pracować w następujących grupach: Grupa 1 Łukasz Dobrowolski Szymon Capanda Karol Cukla Grupa 2 Paweł Czekaj Gabriela Bal Oliwia Grzyb Grupa 3 Magdalena Rokosz Klaudia Ciebień Natalia Sztorc Grupa 4 Karol Wojciechowski Szymon Bilski Marcin Gołębiowski Grupa 5 Wiktoria Rusin Joanna Nowak Gabriela Rudnicka Tematy: Szynka San Danielle Krajobraz i jego wpływ na kuchnie włoską. 10 włoskich przykazań kulinarnych. Żeby nadać życiu smak- Polska, a Włochy ( Parmezan, Oliwa, Papryka, zioła, szfran) Top 10 win Pomidory Specjały północnych Włoch Savoir vivre Święta we Włoszech Co a wspólnego Sardynia z sardynkami? – Włoskie ryby i owoce morza Włoska kuchnia w zaciszu polskiego domu Co mają do zaoferowania Wody morza śródziemnego ( ryby i owoce morze) Pizza Typowy włoski dzień Tożsamość włoska i jej wpływ na kuchnie i kulture. Tematy a grupy: Grupa 1 – 6.Pomidory, 9. Święta we Włoszech , 15 tożsamość włoska i jej wpływ na kuchnie i kulture Grupa 2 – 2.Krajobraz i jego wpływ na kuchnię włoską, 4.Żeby nadać życiu smak- Polska, a Włochy ( Parmezan, Oliwa, Papryka, zioła, szfran), 11. Włoska kuchnia w zaciszu polskiego domu Grupa 3 – 5. Topa 10 win, 10.Co a wspólnego Sardynia z sardynkami? – Włoskie ryby i owoce morza, 12.Co mają do zaoferowania Wody morza śródziemnego ( ryby i owoce morze) Grupa 4 – 7.Specjały północnych włoch, 1.Szynka san daniele, 13.pizza Grupa 5 – 14.typowy włoski dzień, 3.10 przykazań kulinarnych, 8.savoir vivre Za pomocą narzędzia Canva stworzymy broszurę ( po 1 na grupie) streszczającą 3 tematy , które zostaną rozwinięte na Blogu kulinarnym. Prace zostaną wykonane w 3 językach.
To jest nagłówek1 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. To jest nagłówek 2 To jest nagłówek 3 Kolumna 1 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. galeria Kolumna 2 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. To jest nagłówek1 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. To jest nagłówek 2 To jest nagłówek 3
Short text after reading it, potential reader should want to click to read whole article. Usually up to 100 signs…