Szynka San Danielle

Produkcja

Produkcja szynki San Danielle
opiera się o tradycyjne metody, są one przekazywane z pokolenia na pokolenie bezzmiennie od wielu lat.
Jest ona produkowana z najlepszej jakości mięsa wieprzowego. Proces jej produkcji opiera się w głównej mierze o solenie, które trwa przez kilka tygodni co pomaga w procesie konserwacji i nadaje jej doskonałego smaku.

grupa-4-zse-kms-szynka-3-1
grupa-4-zse-kms-szynka-3

Po tym okresie następuje delikatne spłukiwanie soli z mięsa po czym dochodzi do suszenia, które traw od 9 do 12 miesięcy w specjalnych powmieszczeniach.
W tym procesie szynka dojrzewa i nabiera charakterystycznego smaku i aromatu.
Mięso jest poddawane kontroli jakości poprzez sprawdzenie newralgicznych punktów szynki. Mięso, którego kontrola jakości przebiegnie pomyślnie zostaje oznaczone pieczęcią firmy.

Składniki

Skład szynki San Danielle jest bardzo prosty gdyż składa się jedynie z dwóch składników, którymi są doskonałej jakości wieprzowina, która pochodzi od wybranych ras trzody, są one cenione za wyjątkową jakość mięsa oraz sól morska. Tak prosty skład nadaj jej wysokiej jakości naturalnego smaku.

grupa-4-zse-kms-szynka

Serwowanie

grupa-4-zse-kms-szynka-2

Szynkę San Danielle najczęściej podaje się w cieńkich plasterkach na ciepło lub na zimno.
Może być serwowana jako przekąska na kawałkach chleba lub grzankach,
występuje również solo, a przez cały rok funkcjonuje jako dodatek na
włoskiej pizzy.
Jej smak idealnie komponuje się jako składnik do sałatek lub dojrzewających serów.

Scroll to Top