Bedziemy pracować w następujących grupach:
Grupa 1
Łukasz Dobrowolski
Szymon Capanda
Karol Cukla
Grupa 2
Paweł Czekaj
Gabriela Bal
Oliwia Grzyb
Grupa 3
Magdalena Rokosz
Klaudia Ciebień
Natalia Sztorc
Grupa 4
Karol Wojciechowski
Szymon Bilski
Marcin Gołębiowski
Grupa 5
Wiktoria Rusin
Joanna Nowak
Gabriela Rudnicka
Tematy:
- Szynka San Danielle
- Krajobraz i jego wpływ na kuchnie włoską.
- 10 włoskich przykazań kulinarnych.
- Żeby nadać życiu smak- Polska, a Włochy ( Parmezan, Oliwa, Papryka, zioła, szfran)
- Top 10 win
- Pomidory
- Specjały północnych Włoch
- Savoir vivre
- Święta we Włoszech
- Co a wspólnego Sardynia z sardynkami? – Włoskie ryby i owoce morza
- Włoska kuchnia w zaciszu polskiego domu
- Co mają do zaoferowania Wody morza śródziemnego ( ryby i owoce morze)
- Pizza
- Typowy włoski dzień
- Tożsamość włoska i jej wpływ na kuchnie i kulture.
Tematy a grupy:
Grupa 1 – 6.Pomidory, 9. Święta we Włoszech , 15 tożsamość włoska i jej wpływ na kuchnie i kulture
Grupa 2 – 2.Krajobraz i jego wpływ na kuchnię włoską, 4.Żeby nadać życiu smak- Polska, a Włochy ( Parmezan, Oliwa, Papryka, zioła, szfran), 11. Włoska kuchnia w zaciszu polskiego domu
Grupa 3 – 5. Topa 10 win, 10.Co a wspólnego Sardynia z sardynkami? – Włoskie ryby i owoce morza, 12.Co mają do zaoferowania Wody morza śródziemnego ( ryby i owoce morze)
Grupa 4 – 7.Specjały północnych włoch, 1.Szynka san daniele, 13.pizza
Grupa 5 – 14.typowy włoski dzień, 3.10 przykazań kulinarnych, 8.savoir vivre
Za pomocą narzędzia Canva stworzymy broszurę ( po 1 na grupie) streszczającą 3 tematy , które zostaną rozwinięte na Blogu kulinarnym.
Prace zostaną wykonane w 3 językach.