Organizacyjny

Bedziemy pracować w następujących grupach:

Grupa 1 

Łukasz Dobrowolski

Szymon Capanda

Karol Cukla

 

Grupa 2 

Paweł Czekaj 

Gabriela Bal

Oliwia Grzyb

 

Grupa 3

Magdalena Rokosz

Klaudia Ciebień

Natalia Sztorc

 

Grupa 4

Karol Wojciechowski

Szymon Bilski

Marcin Gołębiowski

 

Grupa 5

Wiktoria Rusin

Joanna Nowak

Gabriela Rudnicka

 

Tematy:

 

  1. Szynka San Danielle
  2. Krajobraz i jego wpływ na kuchnie włoską.
  3. 10  włoskich przykazań  kulinarnych.   
  4. Żeby nadać życiu smak- Polska, a Włochy ( Parmezan, Oliwa, Papryka, zioła, szfran)
  5. Top 10 win 
  6. Pomidory
  7. Specjały północnych Włoch
  8.  Savoir vivre 
  9. Święta we Włoszech 
  10. Co a wspólnego Sardynia z sardynkami? – Włoskie ryby i owoce morza
  11. Włoska kuchnia w zaciszu polskiego domu
  12. Co mają do zaoferowania Wody morza śródziemnego ( ryby i owoce morze) 
  13. Pizza
  14. Typowy włoski dzień 
  15. Tożsamość włoska i jej wpływ na kuchnie i kulture.

Tematy a grupy:

Grupa 1 – 6.Pomidory,  9. Święta we Włoszech , 15 tożsamość włoska i jej wpływ na kuchnie i kulture

Grupa 2 – 2.Krajobraz i jego wpływ na kuchnię włoską, 4.Żeby nadać życiu smak- Polska, a Włochy ( Parmezan, Oliwa, Papryka, zioła, szfran), 11. Włoska kuchnia w zaciszu polskiego domu

Grupa 3 – 5. Topa 10 win, 10.Co a wspólnego Sardynia z sardynkami? – Włoskie ryby i owoce morza, 12.Co mają do zaoferowania Wody morza śródziemnego ( ryby i owoce morze) 

Grupa 4 – 7.Specjały północnych włoch, 1.Szynka san daniele, 13.pizza

Grupa 5 – 14.typowy włoski dzień, 3.10 przykazań kulinarnych, 8.savoir vivre

Za pomocą narzędzia Canva stworzymy broszurę ( po 1 na grupie)  streszczającą 3 tematy , które zostaną rozwinięte na Blogu kulinarnym.  

Prace zostaną wykonane w 3 językach.

Scroll to Top